Vianočné trhy prilákali za dva víkendy viac ako 60-tisíc ľudí

03.12.2012 Bratislava

Bratislava 3. decembra (TASR) - Predavači na bratislavských vianočných trhoch sa na nedostatok návštevníkov ani tento rok sťažovať nemôžu. Počas dvoch víkendov totiž na trhy na Hlavnom námestí zavítalo viac ako 60.000 ľudí, vyčíslil hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Stánkarov podľa neho mesto kontroluje každý deň, zmluvné pravidlá dosiaľ neporušil nikto a každý predáva to, čo má.

Na Hlavnom námestí je od 23. novembra otvorených 27 stánkov na predaj jedla a 57 na predaj darčekov, výrobkov z kovu, keramiky, textílií či dreva. "Samospráva v snahe podporiť ľudovoumelecké dielne vyčlenila taktiež 18 stánkov pre tých predajcov, ktorí návštevníkom trhov ponúkajú tradičné, umelecké predmety," priblížil Andrassy.

Či sa Bratislavčanom na trhoch páči, či im tam naozaj chutí, ktorý stánok je ich obľúbený alebo kde sú ochotní predajcovia môžu ohodnotiť aj na tematickej webovej stránke www.vianocnetrhy.sk. Mesto ju zriadilo aj preto, aby obyvateľov informovalo o prebiehajúcom programe či pripravovaných kultúrnych a spoločenských podujatiach, ktoré sú súčasťou projektu Vianoce v meste 2012. Stránku podľa hovorcu zatiaľ navštívilo 20.000 záujemcov. "Najčastejšie vyhľadávajú informácie o rozložení vianočných stánkov alebo si sťahujú informácie o vianočných receptoch, kulinárskych špecialitách k štedrovečernému stolu."

Okrem stánkov s občerstvením a darčekmi ponúka mesto spoločne so Starým Mestom a privátnymi partnermi Bratislavčanom ľadovú plochu na Hviezdoslavovom námestí.

Vianočné trhy 2012 budú trvať do 23. decembra 2012 a do mestskej kasy prinesú takmer 650.000 eur.
 

Vyberte región